czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Książka Kucharska: Pyszne tarty

Tarta rabarbarowa

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Lubię eksperymentować ze smakami. Tarta ma lekki kwaskowy smak, a dzięki galaretce ładnie się prezentuje.

Tarta rabarbarowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tarta rabarbarowa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tarta rabarbarowa
Z mąki, margaryny, proszku, jajka i szczypty soli zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię aluminiową i włożyć na 15 min do lodówki. Następnie ciastem wylepić dno formy i jej brzegi, nakłuć widelcem. Piec 10 min w temp. 180st. Rabarbar oczyścić i pokroić w kostkę, nałożyć na tartę. Z cukru i 3 łyżek wody zrobić syrop, skropić nim rabarbar. Piec 35 min w temp. 180st. Przestudzić. Galaretkę rozpuścić w szkl. wrzątku, ostudzić. Tężejącą wylać na tartę. Schłodzić.
Tarta rabarbarowa
Etap 1

Tagi:

jajko jajka tarta