SUPERPRZEPIS

Tarta rustykalna z tuńczykiem i porem

  • ewaeu
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Tarta rustykalna z tuńczykiem i porem Więcej zdjęć (5)

Tartę z tuńczykiem i porem możemy zaserwować np. na śniadanie. Nie jest trudna w wykonaniu . Na pewno będzie smakowała.

Składniki:

Tarta rustykalna z tuńczykiem i porem

 

 

  • 50 g - tuńczyk w oleju ( puszka )
  • 125 g twarogu półtłustego
  • por - biała część
  • pomidor
  • sól
  • pieprz młotkowany z kolendrą

Sposób przygotowania:

Tarta rustykalna z tuńczykiem i porem

ETAP 1:

Tarta rustykalna z tuńczykiem i porem
Tarta rustykalna z tuńczykiem i porem

Z podanych składników zagnieść ciasto . Zrobić kulę, zawinąć w folię i umieścić w lodówce na ok 20 min. Rybę wymieszać z twarogiem z dodatkiem soli i pieprzu młotkowanego z kolendrą.

Pora pokroić w plasterki i to samo zrobić z pomidorem . Ciasto rozwałkować w kształcie koła na papierze do pieczenia. Na cisto wyłożyć centralnie farsz, ale tak żeby pozostał margines. Następnie poukładać pora i pomidora.

Posypać solą i pieprzem młotkowanym z kolendrą. Zawinąć brzegi i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 min. Smacznego.


Tagi:

danie por tarta