Sposób przygotowania:
Tarta serowa z zielonymi warzywami
Do wrzącej, lekko osolonej wody wsypać zielony groszek, gotować ok. 15 minut, dorzucić podzielony na małe różyczki brokuł, gotować jeszcze ok. 2 minut, odcedzić.
Do mąki dodać miękkie masło, żółtko, sól i wodę, zagnieść jednolite ciasto. Równomiernie wyłożyć spód i boki prostokątnej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec ok. 18-20 minut.
Ser koryciński zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, podzielić na 2 części. Jedną posypać na spód gorącego ciasta. Drugą część sera dodać do jajek i śmietanki, zmiksować.
Warzywa wyłożyć na warstwę serową, zalać masą jajeczno-serową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec jeszcze ok. 25-30 minut.
Do mąki dodać miękkie masło, żółtko, sól i wodę, zagnieść jednolite ciasto. Równomiernie wyłożyć spód i boki prostokątnej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec ok. 18-20 minut.
Ser koryciński zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, podzielić na 2 części. Jedną posypać na spód gorącego ciasta. Drugą część sera dodać do jajek i śmietanki, zmiksować.
Warzywa wyłożyć na warstwę serową, zalać masą jajeczno-serową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec jeszcze ok. 25-30 minut.
SylaUla
Netka
mocsłodkości
lukrowanepierniczki