SUPERPRZEPIS

Tarta warzywna z nadzieniem serowo- pieczarkowym

  • OktawiaG
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Tarta warzywna z nadzieniem serowo- pieczarkowym Więcej zdjęć (5)

Kolorowo, zdrowo a przede wszystkim smacznie. Tarta z warzywami a do tego nadzienie serowo pieczarkowe.

Składniki:

Tarta warzywna z nadzieniem serowo- pieczarkowym

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tarta warzywna z nadzieniem serowo- pieczarkowym
Kruche:

Masło posiekać z mąką, by zamieniła się w grudki. Dodać żółtka, sól i wodę. Zagnieść, uformować kulę, spłaszczyć, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na minimum godzinę. Następnie ciasto rozwałkować, wykleić nim natłuszczoną formę do tarty. Nadmiar ciasta oderwać. Na czas rozgrzewania piekarnika do 180*C ciasto nakłuć widelcem i włożyć jeszcze do lodówki.

Nadzienie:

Pieczarki podsmażyć z dodatkiem oregano i soli. Ser zetrzeć na tarce. Jajka rozbełtać, dolać mleko. Wsypać ser- wymieszać dokładnie. Wsypać pieczarki i przyprawy. Wymieszać. Różyczki brokułu obgotować. Paprykę pokroić w paski i przekroić je jeszcze na pół. Pomidora pokroić w plastry.

Ciasto włożyć na 10 min do piekarnika. Po tym czasie wyciągnąć, nałożyć serową masę, wyrównać a na to wyłożyć brokuły, pomidory i paprykę. Piec jeszcze ok 40min
Tarta warzywna z nadzieniem serowo- pieczarkowym
gdy zrobimy ciasto i energicznie je zagnieciemy, należy je owinąć folią spożywczą
Tarta warzywna z nadzieniem serowo- pieczarkowym
po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować i wykleić formę
Tarta warzywna z nadzieniem serowo- pieczarkowym
mleko , jajka , ser, przyprawy wymieszać
Tarta warzywna z nadzieniem serowo- pieczarkowym
dodać do nadzienia pieczarki i dokładnie wymieszać