Sposób przygotowania:
Tarta serowo-porowa.
Zagotowałam wodę w czajniku. Świeże pory starannie umyłam,przycięłam do długości 15 cm. Wyłożyłam do rondla-wierzch oblałam solidnie wrzącą wodą z czajnika.Posoliłam.Gotowałam pod przykryciem na malutkim ogniu ok.10 minut. Gotowe ciasto rozwałkowałam na kwadrat o boku 25 cm,delikatnie przełożyłam na pergamin. Z każdej strony kwadratu odcięłam pasek o szerokości 1 cm.Krawędzie ciasta posmarowałam wodą.Odcięte paski ułożyłam na skrajach ciasta tak.aby całość wyglądała jak ramka obrazka. Z ostudzonych porów wycisnęłam sok. Każdego z nich ułożyłam wewnątrz "ramki" z ciasta. Jajo wbiłam do miseczki-ubiłam.Takim jajem posmarowałam brzegi ciasta. Pory posypać startym serem. Tartę piekłam 15 minut.Podawałam na gorąco
MagdaMM
zewa
MagdaMM
Bo to jest jedna ,wielka sciema :)
Koper