gutka94

gutka94

Szef Kuchni
[Przepisów: 27]

Tarta z budyniem i malinami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Połączenie smaku budyniu śmietankowego z malinami daje wyjątkowy smak.

Tarta z budyniem i malinami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tarta z budyniem i malinami

 

  • 1 szklanka mąki
  • 10 dkg margaryny
  • 2 żółtka
  • 1/4 szklanki cukru
  • 2 budynie waniliowe
  • 1 l mleka
  • cukier (4 łyżki)
  • maliny do dekoracji

Sposób przygotowania:

Tarta z budyniem i malinami
Na stolnicę wsypać mąkę, margarynę, żółtka i cukier. Zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na pół godz. Następnie formę na tartę natłuścić margaryną i wyłożyć ciastem. Ponakuwać widelcem Piec w 170 stopniach około 25 minut. Między czasie ugotować budynie na mleku z dodatkiem cukru (zgodnie z przepisem na opakowaniu). Po wyjęciu ciasta z piekarnika lekko go ostudzić i wlać na nie ciepłe budynie. Całość udekorować najlepiej dużą ilością malin. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia i stężenia budyniu. Smacznego!
Tarta z budyniem i malinami
Mąkę, margarynę, żółtka i cukier wsypać na stolnicę i zagnieść ciasto.
Tarta z budyniem i malinami
Ciasto wyłożyć na formę, ponakłuwać widelcem i upiec.
Tarta z budyniem i malinami
Budynie ugotować na mleku z dodatkiem cukru zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Tarta z budyniem i malinami
Upieczone ciesto zalać w formie przygotowanymi, ciepłymi budyniami i udekorować dużą ilością malin.