Sposób przygotowania:
tarta z cukinią.
Masło drobno posiekaj. Dodaj mąkę, szczyptę soli, wodę i szybko zagnieć palcami ciasto. Składaj i rozwałkowuj je kilka razy a następnie wstaw do lodówki na godzinkę. Cukinię umyj, pokrój w plasterki. Wrzuć ją do rozgrzanej na małym ogniu oliwy i smaż obustronnie. Pomidory sparz wrzątkiem i obierz je ze skórki. Pokrój je w plasterki i podsmaż z obu stron. Jajka rozbij i roztrzep je ze śmietaną, solą, pieprzem i bazylią. Pokrój szynkę i dodaj do jajka i znowu zamieszaj nim. Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj. Posmaruj formę masłem i włóż ciasto i pokłuj je widelcem i daj do piekarnika na 15 min. Piecz w temp 180'. Cukinię i pomidory połóż na podpieczonym cieście i wstaw do nagrzanego piekarnika na 30minut.