Sposób przygotowania:
Tarta z cukinią i kozim serem
Formę do tarty smarujemy masłem i wykładamy spodem do tarty. Następnie ciasto wielokrotnie nakłuwamy widelcem. Jogurt naturalny mieszamy z jajkami, doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Z sera koziego wycinamy serduszka za pomocą foremek do ciasteczek. Aby serduszka bardziej się odznaczały na tarcie, można je dodatkowo posypać mieloną papryką. Pozostałą część sera kroimy w drobną kostkę i łączymy z jogurtem. Tak przygotowana masę wylewamy do formy. Cukinię kroimy w dość cienkie plasterki. Następnie układamy je na masie jajeczno-jogurtowej, tak aby nieco na siebie zachodziły. Gdy już udekorujemy całą tartę, można cukinię delikatnie posolić. Na koniec na tarcie układamy serowe serduszka. Zapiekamy 30 minut w temperaturze 180st. Podajemy na ciepło lub po przestygnięciu.