Sposób przygotowania:
Tarta z czereśniami i budyniem
W 300 ml wrzącej wody rozpuścić galaretkę. Schłodzić. Ciasto: Szybko zagnieść ciasto z podanych składników, rozwałkować ciasto. Formę do tarty natłuścić i wyłożyć do niej ciasto (wyłożyć spód i boki), nakłuć w kilku miejscach widelcem. Ciasto wstawić do lodówki na około pół godziny. Po schłodzeniu ciasto piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Po upieczeniu ciasto przestudzić. Masa budyniowa: W rondelku podgrzać masło w 300 ml mleka. W pozostałym mleku rozmieszać budyń, mąkę i cukier. Gdy masło z mlekiem zaczną się lekko gotować, wlać do rondelka rozmieszany budyń. Gotować masę cały czas mieszając aby nie powstały grudki. Przestudzoną masę wyłożyć na ciasto. Czereśnie wydrylować i ułożyć na masie budyniowej, zalać cienką warstwą galaretki. Schłodzić.