Sposób przygotowania:
Tarta z fasolka szparagową
Ze składników na ciasto zagniotłam kruche ciasto i odstawiłam na godzinkę do lodówki. Fasolkę umyłam,obcięłam końcówki,pokroiłam na mniejsze kawałki i ugotowałam al'dente w osolonej wodzie. Paprykę pokroiłam na cieniutkie paseczki i podsmażyłam przez 10 minut na łyżce masła. Schłodzone ciasto rozwałkowałam na placek grubości 0,5 cm i położyłam na natłuszczoną formę do tarty.Podpiekłam w piekarniku nagrzanym do 180*C na złoty kolor. Do miski wbiłam żółtka,dolałam śmietanę,dodałam 2 szczypty soli,pieprz i gałkę do smaku oraz mąkę.Wszystko dokładnie połączyłam na jednolitą masę. Na podpieczonym spodzie ułożyłam ugotowaną fasolkę,podsmażoną paprykę i przekrojone na połówki pomidorki.Wszystko zalałam masą żółtkową i piekłam w 180*C przez 20 minut.
edytaha
kasiunia.1981
Ja swojemu powiedziałam,że to taka inna pizza.
edytaha
Przebiegła jesteś :)))