Sposób przygotowania:
Tarta z gruszkami Magda
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.żółtka utrzec na krem z cukrem, kakao i margaryną dodawać po łyżce mąkę
z dodatkami' Białka ubić ze szczyptą soli na sztywna pianę, delikatnie połączyć z ciastem. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką płaskiej formy' Wstawić do nagrzanego piekamika (200"C) i upiec na złoty kolor. ostudzić. Zalewę ananasową wymieszać z alkoholem, nasączyć ostudzony placek i posmarować lekko pogrzanym dżemem. Na wierzchu włożyć pokrojony w kostke ananas. Przybrać kleksami bitej
śmietanki.
z dodatkami' Białka ubić ze szczyptą soli na sztywna pianę, delikatnie połączyć z ciastem. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką płaskiej formy' Wstawić do nagrzanego piekamika (200"C) i upiec na złoty kolor. ostudzić. Zalewę ananasową wymieszać z alkoholem, nasączyć ostudzony placek i posmarować lekko pogrzanym dżemem. Na wierzchu włożyć pokrojony w kostke ananas. Przybrać kleksami bitej
śmietanki.