Sposób przygotowania:
Tarta z jagodami i białą czekoladąETAP 1:
Do miski przekładamy margarynę, mąkę, jajko, cukier i kwaśną śmietanę. Składniki zagniatamy na ciasto.
Ciasto wkładamy do woreczka foliowego i mrozimy ok. 10-15 minut.
ETAP 2:
Po tym czasie ciastem wylepiamy dużą formę do tarty lub dwie małe. Ciasto nakłuwamy widelcem. Pieczemy 15 minut w temp. 180 stopni. Po czym chwilę ciasto studzimy.
ETAP 3:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy.
ETAP 4:
Kremówkę ubijamy z jajkami, cukrem i przestudzoną czekoladą.
ETAP 5:
Masę wylewamy na podpieczone spody ciasta.
ETAP 6:
Na wierzchu układamy jagody. Ciasto ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 35 minut w temp. 180 stopni. Zimne ciasto można posypać cukrem pudrem.