Sposób przygotowania:
Tarta z kaszanką, pieczarkami i cebulką
Kruche ciasto: Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto. Uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 25 min. Następnie ciasto rozwałkować, wyłożyć nim dno i boki okrągłej formy o śr. 28cm, ciasto gęsto nakłuć widelcem i wstawić do rozgrzanego piekarnika w temp. 180°C na 15 min. Farsz: Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pieczarki oczyścić, pokroić w ćwiartki. Na patelni rozgrzać olej, cebulę lekko zeszklić, dodać pieczarki, podsmażyć razem do odparowania wody, doprawić solą i pieprzem. Dodać kaszankę (bez skórki), chwilę razem podsmażyć. Farsz rozłożyć na cieście.Tartę piec w piekarniku w temp. 180°C przez 40 min. Podawać na ciepło, wierzch posypać natką pietruszki. Smacznego!