Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Tarta z kremem krówkowym i mini-snickersami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i słodka tarta na kakaowym kruchym cieście, z kremem krówkowym oraz kawałkami mini-snickersów.

Tarta z kremem krówkowym i mini-snickersami

Składniki:

Tarta z kremem krówkowym i mini-snickersami

Na kruche ciasto:

Na krem:

  • puszka masy krówkowej
  • 250 g mascarpone
  • 150 g cukierków snickers-bites
  • 2 kostki gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

Tarta z kremem krówkowym i mini-snickersami

ETAP 1:

Tarta z kremem krówkowym i mini-snickersami
Kruche ciasto przekładamy do formy na tartę i pieczemy

Przygotowujemy kruche ciasto. Mąkę, cukier puder oraz kakao przesiewamy do miseczki. Dodajemy żółtko i posiekane zimne masło.

Ciasto zagniatamy, owijamy folią i wstawiamy do lodówki na 30 minut.

Następnie ciasto rozwałkowujemy, przekładamy do natłuszczonej formy na tartę, nakłuwamy i pieczemy przez 25 minut w 175 st. C.

ETAP 2:

Tarta z kremem krówkowym i mini-snickersami
Przygotowujemy krem z masy krówkowej i mascarpone

Przygotowujemy krem. Mascarpone miksujemy z masą krówkową.

ETAP 3:

Tarta z kremem krówkowym i mini-snickersami
Do masy dodajemy orzeszki oraz mini-snickersy

Orzeszki siekamy grubo.

Połowę mini-snickersów kroimy na 6-8 części każdy.

Orzeszki i posiekane mini-batoniki dodajemy do kremu, mieszamy.

ETAP 4:

Tarta z kremem krówkowym i mini-snickersami
Krem wykładamy na ostudzone kruche ciasto

Krem wykładamy na ostudzone kruche ciasto.

ETAP 5:

Tarta z kremem krówkowym i mini-snickersami
Na wierzch tarty wykładamy pokrojone mini-snickersy

Pozostałe mini-snickersy kroimy na połówki u wykładamy na krem.

Czekoladę ścieramy na tarce, posypujemy nią wierzch tarty.