Sposób przygotowania:
Tarta z kremem krówkowym i mini-snickersamiETAP 1:
Przygotowujemy kruche ciasto. Mąkę, cukier puder oraz kakao przesiewamy do miseczki. Dodajemy żółtko i posiekane zimne masło.
Ciasto zagniatamy, owijamy folią i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Następnie ciasto rozwałkowujemy, przekładamy do natłuszczonej formy na tartę, nakłuwamy i pieczemy przez 25 minut w 175 st. C.
ETAP 2:
Przygotowujemy krem. Mascarpone miksujemy z masą krówkową.
ETAP 3:
Orzeszki siekamy grubo.
Połowę mini-snickersów kroimy na 6-8 części każdy.
Orzeszki i posiekane mini-batoniki dodajemy do kremu, mieszamy.
ETAP 4:
Krem wykładamy na ostudzone kruche ciasto.
ETAP 5:
Pozostałe mini-snickersy kroimy na połówki u wykładamy na krem.
Czekoladę ścieramy na tarce, posypujemy nią wierzch tarty.