Sposób przygotowania:
Kokosowa tarta z kremem czekoladowym i owocamiPrzygotowanie tarty
Przygotowanie tarty rozpoczynamy od rozdrobnienia ciasteczek na piasek.
W misce mieszamy ciasteczka z rozpuszczonym olejem kokosowym.
Ciasteczka wykładamy do formy o średnicy 10 x 35 cm, dokładnie wyrównując wierzch tarty i wciskając ciasteczka w dno.
Tartę schładzamy w lodówce ok. 1 godziny.
Przygotowanie kremu czekoladowego
Czekoladę i masło kroimy na drobne kawałki.
W garnuszku zagotowujemy śmietanę, dodajemy czekoladę. Masę dokładnie mieszamy.
Dodajemy miękkie masło. Na koniec krem miksujemy na jednolitą masę.
Krem czekoladowy schładzamy w lodówce ok. 1 godziny.
Dekoracja tarty
Przygotowane schłodzone ciasto dekorujemy kremem czekoladowym, świeżymi owocami oraz listkami mięty.
SylaUla
grandepiccolacuoca