Sposób przygotowania:
Tarta z kremem straciatella i jeżynami
Na stolnicę przesiewamy mąkę z cukrem pudrem, dodajemy posiekane masło oraz żółtka, zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy w torebkę foliową i wstawiamy do lodówki na 1,5 godziny.
Formę do tarty natłuszczamy, wylepiamy rozwałkowanym ciastem, nakłuwamy widelcem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Do miski przekładamy serek mascarpone, jogurt, dodajemy cukier puder oraz cukier waniliowy, wszystko razem miksujemy.
Na końcu dodajemy wiórki czekoladowe, delikatnie mieszamy.
Masę wykładamy na ostudzone ciasto kruche, na wierzch układamy jeżyny.
Formę do tarty natłuszczamy, wylepiamy rozwałkowanym ciastem, nakłuwamy widelcem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Do miski przekładamy serek mascarpone, jogurt, dodajemy cukier puder oraz cukier waniliowy, wszystko razem miksujemy.
Na końcu dodajemy wiórki czekoladowe, delikatnie mieszamy.
Masę wykładamy na ostudzone ciasto kruche, na wierzch układamy jeżyny.
SylaUla
ciasteczka