Sposób przygotowania:
tarta z owocami lipki02
Przygotować ciasto na szarlotkę, ja zazwyczaj kupuje już gotowę i robię zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodac do niego masło lub margarynę i 1 jajko. Całość schłodzić w lodówce.
Ciastem wylepić dno i boki okrągłej formy, nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika na około 30 min.Piec w temp 190 st.
Przygotować krem karpatka wg przepisu na opakowaniu dodając 400 ml mleka, rozsmarować na wystudzonym cieście. Na kremie ułożyć maliny i pozostałe owoce, przed podaniem wstawić do lodówki.
Ciastem wylepić dno i boki okrągłej formy, nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika na około 30 min.Piec w temp 190 st.
Przygotować krem karpatka wg przepisu na opakowaniu dodając 400 ml mleka, rozsmarować na wystudzonym cieście. Na kremie ułożyć maliny i pozostałe owoce, przed podaniem wstawić do lodówki.