Sposób przygotowania:
Tarta z pomidorami Piotra
Pokrojone w kostkę masło , oba rodzaje maki i pokruszony twaróg wyłożyć na stół . Siekać aż powstaną grudki . Dodać szczyptę soli i zagnieść ciasto . Owinąć je w folię i wstawić do lodówki na około 1 godzinę . Formę do tarty natłuścić i wysypać bułką tartą . Kawałek ciasta odłożyć do dekoracji , resztą wylepić dno i boki formy . Piec około 10 minut w temperaturze 200 stopni C . Ugotowane jajka obrać ze skorupek i pokroić w plastry . Pomidory sparzyć przelać zimną wodą , obrać ze skórki i pokroić miąższ z plastry .Krążki jajek i pomidorów ułożyć na podpieczonym cieście . Dwa surowe jajka roztrzepać widelcem , wymieszać z jogurtem , dodać pieprz i sól do smaku . Zalać tartę . Z odłożonego ciasta zrobić ozdobną kratkę na wierzchu . Piec około 20 minut w temp . 200 stopni C .