SUPERPRZEPIS

Bakłażan z jaglaną z tofu i teriyaki

  • 4
         
ocena: 5/5 głosów: 11
Bakłażan z jaglaną z tofu i  teriyaki Więcej zdjęć (4)

Zdrowe danie z grilla, z kaszą tofu i sosem teriyaki

Składniki:

Bakłażan z jaglaną z tofu i teriyaki

 

Sposób przygotowania:

Bakłażan z jaglaną z tofu i teriyaki
Kaszę zagotowuję , wlewam 1,5 szklanki wody. Po wchłonięciu jej odstawiam pod koc.Bakłażan, kroję wzdłuż wydrążam środek, sole obficie i dostawiam na 30 minut.Następnie spłukuje wodą sól, osuszam i smaruje oliwą, układam na grillu elektrycznym. Tofu marynuję w oliwie, dodaję bazylię suszoną, sól, pieprz i grilluję. Boczniaki kroję w paski i przesmażam na patelni na oleju. Do kaszy jaglanej dodaję pokrojony koperek, tofu, chili, sos teriyaki, boczniaki. Dodaję sól, pieprz do smaku. Bakłażany napełniam farszem, dodaję pomidorki, listki bazylii i kwiaty bratka. Dekoruję różą z pomidora i bazylią listkami.
Bakłażan z jaglaną z tofu i  teriyaki
Bakłażan boczniaki kasza jaglana tofu naturalne
Bakłażan z jaglaną z tofu i  teriyaki
Bakłażan wydrążony posolony i zgrillowany
Bakłażan z jaglaną z tofu i  teriyaki
Farsz kasza jaglana sos teryiaki koperek