Sposób przygotowania:
Bakłażan z jaglaną z tofu i teriyaki
Kaszę zagotowuję , wlewam 1,5 szklanki wody. Po wchłonięciu jej odstawiam pod koc.Bakłażan, kroję wzdłuż wydrążam środek, sole obficie i dostawiam na 30 minut.Następnie spłukuje wodą sól, osuszam i smaruje oliwą, układam na grillu elektrycznym. Tofu marynuję w oliwie, dodaję bazylię suszoną, sól, pieprz i grilluję. Boczniaki kroję w paski i przesmażam na patelni na oleju. Do kaszy jaglanej dodaję pokrojony koperek, tofu, chili, sos teriyaki, boczniaki. Dodaję sól, pieprz do smaku. Bakłażany napełniam farszem, dodaję pomidorki, listki bazylii i kwiaty bratka. Dekoruję różą z pomidora i bazylią listkami.
edytaha
alaaa
Dokładnie,zawsze tak bajecznie kolorowo ,podziwiam i gratuluję.
mysza75
Edyta u mnie wszystko jadalne bratki tez wcinam :-)
edytaha
Że jadalne to wiem, ale tak ładnie skomponowane, że aż szkoda psuć całości :)