Sposób przygotowania:
tarta z truskawkami
Truskawki umyć, obrać z szypułek i pokroić w plastry albo na pół-w zależności jak dużo owoców chcemy mieć w cieście.
Zrobić galaretkę-można trochę mniej wody dać.
Z mąki, margaryny-ciepłej, żółtek, cukru wanilinowego, cukru kryształu, proszku do pieczenia i śmietany zagnieść kruche ciasto. Włożyć je do lodówki i zostawić na 40 minut.
W tym czasie ugotować budyń-tak jak na opakowaniu, tylko dajemy mniej mleka, np.zamiast 500 ml dajemy 400 ml ml i dodatkowo dodajemy łyżkę mąki ziemniaczanej.
Jak budyń ostygnie musimy zmiksować go z margaryną.
Blaszkę wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto, tak by były wysokie brzegi. Piec w 180 stopniach około 25 minut. Kiedy ciasto przestygnie wykładamy na nie krem budyniowy. Na wierzch układamy truskawki i zalewamy gęstniejącą galaretką.
Zrobić galaretkę-można trochę mniej wody dać.
Z mąki, margaryny-ciepłej, żółtek, cukru wanilinowego, cukru kryształu, proszku do pieczenia i śmietany zagnieść kruche ciasto. Włożyć je do lodówki i zostawić na 40 minut.
W tym czasie ugotować budyń-tak jak na opakowaniu, tylko dajemy mniej mleka, np.zamiast 500 ml dajemy 400 ml ml i dodatkowo dodajemy łyżkę mąki ziemniaczanej.
Jak budyń ostygnie musimy zmiksować go z margaryną.
Blaszkę wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto, tak by były wysokie brzegi. Piec w 180 stopniach około 25 minut. Kiedy ciasto przestygnie wykładamy na nie krem budyniowy. Na wierzch układamy truskawki i zalewamy gęstniejącą galaretką.