Sposób przygotowania:
Tarta z truskawkami
1.Z margaryny, jajka(1), cukru (0,6 szkl.) i maki zagniatamy ciasto. Ciasto powinno byc dobrze wyrobione. Nastepnie wkladamy je do zamrazarnika na 30 min.
2.Ciastem wylepiamy forme do tarty, nakluwajac ja widelcem.Pieczemy ok 20 min w 180 stopniach.
3. zoltka(3) ubijamy z cukrem (5 lyzek) do bialosci, osobno ubijamy bailka na sztywno. Serek mascarpone rozgniatamy widelcem i na wolnych obrotach ubijamy z zoltkami, nastepnie dodajemy ubite bialka mieszajac delikatnie lyzka.
4. Na ciasto wykladamy krem, na ktory ukladamy plasterki truskawek. 5. Ciasto chlodzimy w lodowce ok 1 godziny.
2.Ciastem wylepiamy forme do tarty, nakluwajac ja widelcem.Pieczemy ok 20 min w 180 stopniach.
3. zoltka(3) ubijamy z cukrem (5 lyzek) do bialosci, osobno ubijamy bailka na sztywno. Serek mascarpone rozgniatamy widelcem i na wolnych obrotach ubijamy z zoltkami, nastepnie dodajemy ubite bialka mieszajac delikatnie lyzka.
4. Na ciasto wykladamy krem, na ktory ukladamy plasterki truskawek. 5. Ciasto chlodzimy w lodowce ok 1 godziny.
murdzia
aginaa
poprawione :) musialo mi umknac :P