Sposób przygotowania:
Piankowa tarta z truskawkami
Galaretki rozpuścić w 800ml wrzątku.
Herbatniki rozkruszyć. Margarynę rozpuścić i wlać do herbatników. Dodać dowolny zapach lub syrop. Całość wymieszać i wyłożyć tym suchy spód i boki tortownicy. Wstawić do lodówki, by masa stężała.
Truskawki opłukać, obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Kiedy galaretka jest już zimna i prawie gęsta, a spód zastygł robimy piankę.
Do miski wsypać cukier wanilinowy i ewentualnie trochę zwykłego cukru. Wlać śmietankę i ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wlać galaretkę (trochę zostawić na wierzch) i wymieszać. Wylać na spód. Ułożyć truskawki.
Włożyć do lodówki, by masa zastygła. Na koniec polać tężejącą galaretką i włożyć do lodówki. Gotowe do podania, kiedy całość dobrze stężeje.
Najlepiej pozostawić w lodówce na całą noc.
Herbatniki rozkruszyć. Margarynę rozpuścić i wlać do herbatników. Dodać dowolny zapach lub syrop. Całość wymieszać i wyłożyć tym suchy spód i boki tortownicy. Wstawić do lodówki, by masa stężała.
Truskawki opłukać, obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Kiedy galaretka jest już zimna i prawie gęsta, a spód zastygł robimy piankę.
Do miski wsypać cukier wanilinowy i ewentualnie trochę zwykłego cukru. Wlać śmietankę i ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wlać galaretkę (trochę zostawić na wierzch) i wymieszać. Wylać na spód. Ułożyć truskawki.
Włożyć do lodówki, by masa zastygła. Na koniec polać tężejącą galaretką i włożyć do lodówki. Gotowe do podania, kiedy całość dobrze stężeje.
Najlepiej pozostawić w lodówce na całą noc.