Sposób przygotowania:
Tarta ze śliwkami
Najpierw przygotowujemy ciasto - wszystkie składniki (tj. masło,cukier, żółtka, mąkę i śmietanę) połączyć i wyrobić. Uformować gładką kulkę ciasta i wsadzić do lodówki na godzinę lub mrozić przez ok 20 minut. Schłodzone ciasto wyłożyć na formie do tarty (moja miała 26cm średnicy, ale na taką 28cm też wystarczy ciasta), ponakłuwać widelcem i zmrozić jeszcze przez 10minut. Na ciasto ułożyć śliwki i posypać je cukrem waniliowym włożyć do piekarnika nagrzanego do 180stopni na 20minut. Składniki na waniliową masę budyniową rozmieszać widelcem w miseczce.Na podpieczone ciasto wylać masę waniliową i zapiekać ok 35-45 minut aż masa budyniowa się zetnie ( w zależności od piekarnika, u mnie siedział 40minut)