Sposób przygotowania:
Tarta ze snikersami
Mąkę przesiewamy dodajemy margarynę i siekamy, dodajemy sól i cukier, Następnie dodajemy żółtka i zagniatamy. ciastem wylepiamy formę do tarty i chłodzimy przez 15 minut w zamrażarce. Nakłuwamy widelcem, obciążamy (np grochem) i wkładamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 170 stopni (włączamy grzałkę górną i dolną), następnie zdejmujemy obciążenie i pieczemy jeszcze 10-15 minut tylko górę. 2 szklanki mleka wlewamy do garnka zadotowujemy, 2 budynie rozpuszczamy w 0,5 szklanki mleka, dodajemy do gotującego się mleka i mieszamy Na podpieczonej tarcie układamy pokrojone w kostkę batoniki, posypujemy je orzeszkami ziemnymi , następnie wylewamy budyń . Zapiekamy wierzch tarty przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
marietta