Sposób przygotowania:
Tartaletki z borówkami i malinowym krememETAP 1:
1. Ciasto
Składniki na ciasto zagnieść na jednolitą masę, zawinąć w folię spożywczą
i wstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto podsypać mąką, rozwałkować, wykleić wysmarowane masłem formy tartaletek.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut.
ETAP 2:
2. Krem malinowy
Połowę mleka zagotować z cukrem w pozostałej ilości rozrobić budyń. Gdy mleko się zagotuje wlać budyń, mieszać aż zgęstnieje. Odstawić
do wystudzenia. Masło utrzeć mikserem, ciągle miksując dodawać stopniowo wystudzony budyń oraz maliny.
ETAP 3:
3. Upieczone tartaletki wypełnić malinowym kremem a na wierzchu ułożyć borówki. Posypać cukrem pudrem.