EwelinaP

EwelinaP

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 277]

Tartaletki z borówkami i malinowym kremem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Kruche ciasteczka ze świeżymi borówkami amerykańskimi połączone z orzeźwiającym malinowymi i kremem.

Tartaletki z borówkami i malinowym kremem

Składniki:

Tartaletki z borówkami i malinowym kremem

 

  • Ciasto:

 

 

  • Krem malinowy:

 

  • 1 budyń malinowy
  • 250ml mleka
  • 1 szklanka świeżych malin
  • 2 łyżki cukru cukru
  • 100g masła extra

 

  • Dodatkowo:
  • 250g borówki amerykańskiej
  • masło do wysmarowania foremek
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Tartaletki z borówkami i malinowym kremem

ETAP 1:

Tartaletki z borówkami i malinowym kremem
ciasto włożyć do lodówki

1. Ciasto
Składniki na ciasto zagnieść na jednolitą masę, zawinąć w folię spożywczą
i wstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto podsypać mąką, rozwałkować, wykleić wysmarowane masłem formy tartaletek.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut.

ETAP 2:

Tartaletki z borówkami i malinowym kremem
masę zmiksowhttps://static.gotujmy.pl/THUMB_BIG/tartaletki-z-borowkami-i-malinowym-kremem-378765.jpgać z malinami

2. Krem malinowy
Połowę mleka zagotować z cukrem w pozostałej ilości rozrobić budyń. Gdy mleko się zagotuje wlać budyń, mieszać aż zgęstnieje. Odstawić
do wystudzenia. Masło utrzeć mikserem, ciągle miksując dodawać stopniowo wystudzony budyń oraz maliny.

ETAP 3:

Tartaletki z borówkami i malinowym kremem
tartaletki wypełnić masą i borówkami

3. Upieczone tartaletki wypełnić malinowym kremem a na wierzchu ułożyć borówki. Posypać cukrem pudrem.


Tagi:

tarta borówka