Sposób przygotowania:
Kruche tartaletki z borówkamiETAP 1
![Kruche tartaletki z borówkami Kruche tartaletki z borówkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-tartaletki-z-borowkami-371252.jpg)
CIASTO:
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do niej margarynę, żółtka, proszek do pieczenia, oraz cukier puder. Zagniatamy energicznie ciasto. Gotowe dzielimy na dwie części w proporcji około 1/3 i 2/3.
ETAP 2
![Kruche tartaletki z borówkami Kruche tartaletki z borówkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-tartaletki-z-borowkami-371253.jpg)
Większą część wydzielonego ciasta wałkujemy.
ETAP 3
![Kruche tartaletki z borówkami Kruche tartaletki z borówkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-tartaletki-z-borowkami-371254.jpg)
Za pomocą foremek wycinamy koła. Wyciętym ciastem wykładamy środki i boki nasmarowanych tłuszczem foremek.
Na dno tartaletek wykładamy płatki migdałowe.
ETAP 4
![Kruche tartaletki z borówkami Kruche tartaletki z borówkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-tartaletki-z-borowkami-371255.jpg)
Na płatki wykładamy przygotowane borówki.
ETAP 5
![Kruche tartaletki z borówkami Kruche tartaletki z borówkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-tartaletki-z-borowkami-371256.jpg)
Na wierzch ścieramy drugą część ciasta.
Tartaletki pieczemy około 25 minut w 180°C do zrumienienia.
Po upieczeniu ciasto studzimy, a przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.
weronikaS