Sposób przygotowania:
Tartaletki z czarną porzeczkąETAP 1
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do niej pozostałe składniki ciasta.
ETAP 2
Zarabiamy je. Gotowe ciasto wałkujemy na grubość około 0,4 mmm.
ETAP 3
Z ciasta za pomocą foremek wykrawamy koła. Wyciętymi kołami wyklejamy środki foremek.
ETAP 4
Umytą i osuszoną porzeczkę łączymy z mąką ziemniaczaną.
Tak przygotowanymi owocami wypełniamy środki ciasta kruchego.
ETAP 5
Na owoce wykładamy kruszonkę.
Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika. Tartaletki pieczemy około 20-25 minut w 180°C do zrumienienia.
KRUSZONKA: Składniki kruszonki przekładamy do miski. Rozkruszmy je w dłoniach do uzyskania kruszonki.
SylaUla
gusia1000