Sposób przygotowania:
Tartaletki migdałowe
Przygotowanie ciasta: Do miski wsypujemy sypkie składniki masło zimne kroimy w kostkę dodajemy do mąki dodajemy żółtka, migdały i sól zagniatamy ciasto.
Ciasto chłodzimy chwilę w lodówce. Schłodzone ciasto wałkujemy wycinamy krążki i wyklejamy foremki wysmarowane tłuszczem i posypane bułką tarta.
Spód każdej babeczki nakłuwamy widelcem.. Pieczemy około 20 minut 175 st.
Upieczone babeczki studzimy. Do zimnych babeczek na spód dajemy trochę dżemu z czarnej porzeczki i po kilka rodzynek.
Ubijamy śmietanę można dodać trochę cukru według gustu do ubitej śmietany wlewamy wcześniej rozpuszczoną żelatynę.
Czekoladową śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy do każdej babeczki.
Na górze zrobiłam dekorację z białej śmietany bo mi trochę zostało z innego wypieku. POLECAM!!!
Ciasto chłodzimy chwilę w lodówce. Schłodzone ciasto wałkujemy wycinamy krążki i wyklejamy foremki wysmarowane tłuszczem i posypane bułką tarta.
Spód każdej babeczki nakłuwamy widelcem.. Pieczemy około 20 minut 175 st.
Upieczone babeczki studzimy. Do zimnych babeczek na spód dajemy trochę dżemu z czarnej porzeczki i po kilka rodzynek.
Ubijamy śmietanę można dodać trochę cukru według gustu do ubitej śmietany wlewamy wcześniej rozpuszczoną żelatynę.
Czekoladową śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy do każdej babeczki.
Na górze zrobiłam dekorację z białej śmietany bo mi trochę zostało z innego wypieku. POLECAM!!!
BozenaMatuszczyk
gosia56
Bardzo dziękuję Bożenko;)
gusia1000