Sposób przygotowania:
Tartaletki z kurkami
W misce zagnieść ciasto ze 100g masła, jajka, mąki, szczypty soli i 2 łyżek zimnej wody. Schłodzić w lodówce. Czosnek obrać, opłukać, przecisnąć przez praskę. Cytrynę sparzyć, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Kurki oczyścić, umyć, większe przekroić na połówki. W 250ml wody zagotować kostkę bulionową, dodać czosnek, sok i skórkę z cytryny. Włożyć kurki i gotować 10minut. Ciastem wylepić foremki do babeczek lub mini tart i piec 10mint w 200stopniach. Kurki osączyć na sicie, włożyć do babeczek, obłożyć kawałkami masła i piec 5minut w 200stopniach. Papryczkę chilli umyć, usunąć pestki, drobno posiekać. Gotowe tartaletki udekorować śmietaną, posypać szczypiorkiem i papryczką chilli.