Sposób przygotowania:
Tartinki imprezowePrzygotowanie składników
Umytą i pozbawioną nasion paprykę pokroić w większą kostkę. Ogórka umyć i pokroić wraz ze skórką na półplasterki. Kilka oliwek odsączyć z zalewy i pokroić w plasterki. Natkę pietruszki oraz szpinak umyć i osuszyć. Grzybki odsączyć z octu. Frankfurterki pokroić w plasterki, a kiełbasę jałowcową w półplasterki.
Z kromek chleba wyciąć dowolne kształty za pomocą wykrawaczek do ciastek i posmarować pasztetem.
Tartinki z boczkiem
Na pasztet ułożyć zrolowany plasterek boczku pieczonego. Na wykałaczkę nabić kawałek papryki, plasterek frankfurterka oraz całą oliwę, a następnie wbić ją w kanapkę z boczkiem.
Z jednej strony boczku ułożyć plasterki oliwki, a z drugiej natkę pietruszki. Gotowe tartinki ułożyć na desce.
Tartinki z kiełbasą jałowcową
Na pasztet ułożyć półplasterki kiełbasy.
Na wykałaczkę nabić półplasterek ogórka, plasterek frankfurterka oraz listek szpinaku, a następnie wbić ją w kanapkę.
Ozdobić odrobiną ketchupu. Gotowe tartinki ułożyć na desce.
Tartinki z kindziukiem dojrzewającym
Na pasztet położyć listek szpinaku, a na niego zrolowany plasterek kindziuka.
Na wykałaczkę nabić całą oliwę oraz grzybka marynowanego, a następnie wbić ją w kanapkę z kindziukiem.
Na kindziuk wyłożyć odrobinę chrzanu. Gotowe tartinki wyłożyć na deskę.