pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Tatar francuski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

wariacja "tatarowa" z użyciem musztardy francuskiej i sosu sojowego

Tatar francuski Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tatar francuski

 

  • skrzydło wołowe 500g,
  • jajko 1,
  • musztarda francuska 4 łyżeczki,
  • sos sojowy 4 łyżki,
  • pieprz kolorowy świeżo mielony,
  • cebula 1,

Sposób przygotowania:

Tatar francuski
Skrzydło wołowe przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa jeden raz. Wbijamy jajko, dodajemy musztardę francuską oraz sos sojowy. Mięso wyrabiamy z przyprawami na jednolitą masę. Cebulę bardzo drobno kroimy. Z mięsa na talerzu formujemy kotleciki, które dookoła obsypujemy kostką cebuli. Całość posypujemy świeżo mielonym pieprzem kolorowym. Smacznego.
Tatar francuski
Cebulę kroimy w kostkę, skrzydło wołowe jednokrotnie mielimy
Tatar francuski
Uformowaną masę mięsną obsypujemy dookoła kostką cebuli