jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Tatar łososiowo-pomidorowy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Posiekany łosoś wędzony z siekanym mięsistym pomidorem tworzą świetny duet i doskonale smakują na kromeczce chlebka typu Graham.

 Tatar  łososiowo-pomidorowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tatar łososiowo-pomidorowy

 

  • 200 g łososia wędzonego sałatkowego z koperkiem
  • 1 duży mięsiety pomidor (bawole serce)
  • 1 łyżka keczupu pikantnego
  • pęczek szczypiorku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
  • sól, pieprz biały i chili do smaku
  • pomidorki koktajlowe do dekoracji

 

 

Sposób przygotowania:

Tatar łososiowo-pomidorowy
Siekamy drobno łososia. Siekamy pomidora (możemy zdjąć wcześniej skórkę i wyjąć nasiona). Wkładamy łososia i pomidora do miski, dodajemy keczup, paprykę, posiekany szczypior - mieszamy dokładnie. Doprawiamy pieprzem i chili do smaku. Nie solimy, gdyż łosoś jest wystarczająco słony. Dekorujemy pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem. Tatar wspaniale smakuje z chlebkiem typu Graham.
 Tatar  łososiowo-pomidorowy
Siekamy drobno łososia i wkładamy do miski.
 Tatar  łososiowo-pomidorowy
Siekamy pomidora (możemy zdjąć wcześniej skórkę i wyjąć nasiona).
 Tatar  łososiowo-pomidorowy
Wkładamy siekanego łososia i pomidora do miski
 Tatar  łososiowo-pomidorowy
Dodajemy do łososia keczup, paprykę, posiekany szczypior - mieszamy dokładnie. Doprawiamy pieprzem i chili do smaku.