pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Tatar myśliwski z kaparami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

mielona polędwica jelenia z kaparami, olejem z pestek dyni i żółtkiem jaja zielononóżki kuropatwiej

Tatar myśliwski z kaparami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tatar myśliwski z kaparami

 

Sposób przygotowania:

Tatar myśliwski z kaparami
Polędwicę z jelenia pozbawiamy zewnętrznej błony. Drobno siekamy (możemy pomóc sobie rozdrabniaczem). Zwilżamy ręce i posiekane mięso ubijamy przerzucając z jednej ręki do drugiej kilka razy. Gdy masa będzie zwarta wykładamy na talerz formując spodek z wgłębieniem w środku. Do środka wbijamy żółtko (polecam zielononóżki kuropatwiej lub liliputki). Dookoła posypujemy kaparami i skrapiamy olejem z pestek dyni. Smacznego.
Tatar myśliwski z kaparami
Polędwicę z jelenia pozbawiamy błony i innych niedoskonałości