Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Tatar po włosku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

tatara można doprawić według własnego smaku.

Tatar po włosku

Składniki:

Tatar po włosku

 

  • 60 dag polędwicy wołowej
  • 2 łyżki oliwy
  • mała cebula
  • sok z cytryny
  • 5 dag parmezanu
  • pomidor
  • ogórek zielony
  • 10 dag pieczarki marynowane
  • plasterki cytryny
  • łyżka siekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • oregano

Sposób przygotowania:

Tatar po włosku
Mięso dokładnie umyć, osączyć i trzykrotnie przepuścić przez maszynkę. Cebulę obrać, opłukać i drobniutko posiekać. Zmielone mięso wymieszać z cebulą, oliwą dodać sok z cytryny i pieprz. Masę mięsną wy porcjować. Ser zetrzeć na tarce i posypać nim mięso.Obok każdą porcji położyć plasterki pomidorów (pomidor sparzyć), ogórek obrać i pokroić w plastry, pieczarki pokroić na ćwiartki oraz plastrem cytryny. Na końcu posypać natką pietruszki i oregano.

Tagi:

tatar mięso