iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Tatar siekany z łososia z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tatar siekany z łososia z jajkiem i ogórkiem

Tatar siekany z łososia z jajkiem

Składniki:

Tatar siekany z łososia z jajkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Tatar siekany z łososia z jajkiem
Łososia surowego myjemy osuszamy i odcinamy skórę. Następnie ostrym nożem siekamy. Solimy doprawiamy pieprzem i olejem. Mieszamy dobrze. Dodajemy sok z cytryny do smaku mieszamy i wstawiamy do lodówki. Jajka gotujemy na twardo-obieramy siekamy solimy i kropimy olejem. Mieszamy odstawiamy do lodówki. Ogórki zielone obieramy i siekamy drobno , solimy , kropimy olejem i mieszamy. Wkładamy do lodówki. Za pomocą obręczy układamy warstwy -najpierw łosoś potem jajko , ogórek i znów łosoś. Posypujemy suszonymi pomidorami z bazylia.