Tatar wołowy

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Potrawa dla smakoszy.......

Tatar wołowy

Składniki:

Tatar wołowy

 

  • 80dkg polędwicy wołowej
  • 1 duża cebula
  • 5 żółtek
  • 3 ogórki konserwowe
  • 5-6 marynowanych pieczarek
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki oliwy
  • sól,pieprz.papryka słodka mielona

Sposób przygotowania:

Tatar wołowy
Mięso przepuścić przez maszynkę ze trzy razy i zmieszać je z oliwą,musztardą i przyprawić do smaku pieprzem ,solą i papryką. Cebulę obrać i drobniutka posiekać.Pieczarki i ogórki także bardzo drobniutko pokroić. Mięso podzielić na pięć porcji.W każdej porcji zrobić wgłębienie i umieścić żółtko. obok poukładać pokrojoną cebulę.ogórki i pieczarki.Podawać z pieczywem.

Tagi:

tatar mięso