Sposób przygotowania:
Tatar z łososia w ryżowej koszulce
Po pierwsze przygotowuje filet z łososia, kroję w drobną kostkę, skrapiam cytryną i odstawiam na kilka minut. Następnie przygotowuję ogórka, obieram, wykrawam nasiona i kroję w drobne paski nie dłuższe niż przygotowywane rolki. W taki sam sposób oprawiam awokado( pamiętaj zawsze dobierając się do awokado musimy zacząć od przepołowienia na połowę i wyciągnięcia pestki a następnie dopiero kroimy i oddzielamy skórkę). Papier ryżowy moczymy pod wodą układamy na desce, czekamy aż zmięknie i będzie można go formować. Na rozłożony papier układamy kolejno, kawałek ogórka, awokado, posiekany łosoś, chrzan wasabi i majonez. Całość zwijamy jak sajgonki, układamy na talerzu dekorujemy zieleniną w miseczce podajemy sos sojowy. Jak wszystko gotowe zapraszamy swoją drugą ukochaną połowę otwieramy dobre wino i wieczór na pewno bardzo udany. Smacznego