jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Tatar z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Polecam na przystawkę, śniadanie lub kolację. Tatara można , a nawet jest to wskazane podać z surowym żółtkiem.

Tatar z łososiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tatar z łososiem

 

 

Sposób przygotowania:

Tatar z łososiem
Łososia kroimy w drobną kostkę. Ogórka kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w kostkę. Oliwki przekrawamy i kroimy w kosteczkę. Tak przygotowane składniki przekładamy na talerz lub do miski. Dodajemy około 1-2 łyżki oliwy i mieszamy całość. Otrzymaną masę dzielimy na 2 części. Z każdej części toczymy w dłoniach kulę, spłaszczamy i układamy na talerzu. Tatar dekorujemy natką pietruszki i cytryną. Podajemy.
Tatar z łososiem
Łosowia wędzonego kroimy w drobna kosteczkę
Tatar z łososiem
Pieczarki odsączmy. Kroimy w drobna kostkę
Tatar z łososiem
OLIWKI ORAZ OGÓRKI TAKŻE KROIMY W KOSTKĘ
Tatar z łososiem
Pokrojone składniki łączymy ze sobą. Doprawiamy