madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 521]

Tatar ze śledzia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetna przekąska zwłaszcza przy okazji rodzinnych spotkań :) ale nie tylko, u nas gości także na Wigilijnym stole.

Tatar ze śledzia

Składniki:

Tatar ze śledzia

 

Sposób przygotowania:

Tatar ze śledzia

Moczenie

Tatar ze śledzia
Wymoczone śledzie układamy na sicie aby ociekły

Śledzie moczymy we wodzie tak długo, aż uzyskamy pożądany poziom zasolenia.

Wyciągamy z wody i układamy na sicie aby ociekły z wody.

Krojenie

Tatar ze śledzia
Wszystkie składniki kroimy w drobną kosteczkę

Kiszone ogórki obieram ze skóry, cebule z łupin, a grzyby osączmy z zalewy octowej. Wszystkie składniki kroimy w drobniutką kosteczkę. Możemy ogórki i grzyby tak jak śledzie osączyć na sicie.

Przyprawianie

Tatar ze śledzia
Wszystkie składniki mieszamy w misce i przyprawiamy

Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy , przyprawiamy do smaku pieprzem oraz olejem.