ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Tęczowe babeczki Marty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolorowe i pyszne babeczki tęczowe. Zaskocz swoich gości.

Tęczowe babeczki Marty Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tęczowe babeczki Marty

 

  • 3 jajka
  • 6 łyżek cukru
  • 6 łyżek oleju
  • 1 szklanka mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jogurt naturalny mały
  • cukier waniliowy
  • barwniki spożywcze w proszku

Sposób przygotowania:

Tęczowe babeczki Marty
Jajka roztrzepujemy z cukrem. Dodajemy resztę składników (oprócz barwników spożywczych). Ucieramy na gładką masę. Ciasto dzielimy na tyle części ile mamy kolorów barwników. Do każdej części wsypujemy jeden kolor, mieszamy. Do foremek wlewamy łyżką po kolei każdy kolor ciasta. Babeczki pieczemy w temperaturze 180 stopni do momentu aż wyrosną. Smacznego!
Tęczowe babeczki Marty
Im więcej dodamy barwnika, tym intensywniejswzy kolor uzyskamy.
Tęczowe babeczki Marty
Przekrój babeczki stanowi niemałe zaskoczenie dla wszystkich.

Tagi:

jajko jajka