Sposób przygotowania:
Tęczowe ciasto
Z jajek oddzielić białka i ubić na sztywno, do ubitej piany dodać cukier i nadal ubijać. Kiedy beza jest sztywna dodać do niej żółtka i cały czas ubijać dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i kompot(może być dowolny, ważne, aby był jasny i lekko kwaskowy)ciasto ubijać do momentu uzyskania pęcherzyków powietrza, gładkie ciasto podzielić na trzy części i zabarwić je dowolnymi barwnikami. Tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, ciasto lać porcjami po dwie łyżki na zmianę, aż do wykorzystania całego ciasta. Piec w temp. 180 st około 60-65min, po upieczeniu wystudzić, wyjąć z formy, polać lukrem i ozdobić kolorową posypką.
edytaha
zewa
zgadza się kolorowe i piękne, na pewno też pyszne.
msewka
iziona
Ewa ja też tak za często po nie nie sięgam, ale czasami dla lepszego efektu i owszem, wiesz jak się wczoraj oczka zaświeciły moim dziewczynom jak zobaczyło to ciasto:)
marietta