Sposób przygotowania:
Tęczowiec
Galaretki niebieską, żółtą i czerwoną rozpuszczamy w szklance wody każdą i pozostawiamy aż ostygną. Mleko z puszki ubijamy z cukrem pudrem , aż podwoi swoją objętość i będzie bardzo gęste. Do każdej galaretki dodajemy 13 część ubitego mleka i dokładnie mieszamy. Na środek biszkoptu wlewamy 4 łyżki niebieskiej masy, potem 4 łyżki żółtej , a następnie czerwonej i zaczynamy ponownie od niebieskiej. W miarę jak będziemy powtarzać tę czynność masa rozpłynie się na boki tworząc falę.Gdy wlejemy wszystkie masy wkładamy ciasto do lodówki aby stężało. W tym czasie owoce obieramy i kroimy na mniejsze kawałki ( ja użyłam brzoskwiń i kiwi, ale można użyć innych takich jak lubimy albo akurat są w sezonie.
Wyjmujemy ciasto z lodówki układamy owoce i zalewamy zieloną galaretką także rozpuszczoną w szklance wody. Ciasto ponownie wkładamy do lodówki.
Wyjmujemy ciasto z lodówki układamy owoce i zalewamy zieloną galaretką także rozpuszczoną w szklance wody. Ciasto ponownie wkładamy do lodówki.
Urszula05