Sposób przygotowania:
Tęczowy śmietankowiec
Na dnie tortownicy układamy ściśle obok siebie okrągłe biszkopty. Połowę śmietany (300ml) ubijamyna sztywno z dodatkiem 2 łyżek cukru pudru. Płaskie 1,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 1/4 szklanki wrzątku i letnią zelatynę wlewamy do śmietany ciągle mieszając - wykładamy ją na biszkopty i wstawiamy do stężenia do lodówki. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 3 szklankach wody i tężejące wylewamy na śmietanę. Kolejną porcję śmietany przygotowujemy analogicznie do poprzedniej i wykładamy na stężałą już galaretkę.Banany kroimy w plastry i układamy na śmietanie. Całość zalewamy agrestową galaretką rozpuszczona w 1,5 szklance wody. Po 10 minutach trzymania w lodówce ciasto jest gotowe do jedzenia.