Sposób przygotowania:
Tęczowy torcik
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę i dodajemy cukier. Całość ubijamy na sztywno, dodajemy po jednym żółtku, mieszamy łyżką i dodajemy po trochę mąki. Całość delikatnie mieszamy łyżką na gładką masę, którą dzielimy na 3 części. Do każdej z nich dodajemy odrobinkę barwnika i delikatnie mieszamy. Każdą część wylewamy na wysmarowaną masłem lub wyłożoną papierem blaszkę, pieczemy ok. 12 min w temp 180’. Ugotować budyń i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę. Dodawać stopniowo ostygnięty budyń. Pomarańczę sparzyć, zetrzeć skórkę, a sok wycisnąć. Skórkę i sok dodać do kremu i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki do stężenia. Biszkopty posmarować masą i poprzekładać wg kombinacji kolorów. Górę posmarować kremem i udekorować.
izabela11111
Editha
:)
marietta