Sposób przygotowania:
Terrina z wędzonego łososia i serka
Wędzone płaty łososia po wypakowaniu przepuścic przez maszynkę do mięsa, a potem wymieszać z dwoma rodzajami serków- śmietankowego i koziego pokrojonego w paski. Opłukać, strzepnąć szczypiorek i koperek oraz posiekać i dodać do farszu. Na koniec dodać cztery łyżki uprażonych nasion słonecznika i wszystko dokładnie wymieszać.
Foremkę cwibakową wyłożyć folią spożywczą i na nią kłaść łyżkami farsz z łososia, a potem zawinąć wierzch folią i wstawić terrinę do lodówki na godzinę.
Po wyjęciu odpakować z folii i pokroić na plastry.
Foremkę cwibakową wyłożyć folią spożywczą i na nią kłaść łyżkami farsz z łososia, a potem zawinąć wierzch folią i wstawić terrinę do lodówki na godzinę.
Po wyjęciu odpakować z folii i pokroić na plastry.
bez gotowania