iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Tilapia z młodą marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tilapia z młodą marchewką

Tilapia z młodą marchewką

Składniki:

Tilapia z młodą marchewką

 

  • 2 szt tilapia
  • 4 marchewki
  • 2 łyżki rodzynek
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • sól morska

 

Sposób przygotowania:

Tilapia z młodą marchewką
Tilapie myjemy osuszamy solimy z każdej strony. Marchewkę obieramy kroimy w kosteczkę i podsmażamy na masełku. Podlewamy odrobina wody , doprawiamy przyprawą uniwersalną. Chwilę dusimy dodajemy rodzynki. Dusimy do miękkości. Cześć marchewki wkładamy do brzucha ryby. Rybę zapiekamy w piekarniku ok 15 min w 200 stopniach. Rybę podajemy z resztą marchewki.