Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Tilapia z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rybki są nie tylko zdrowe ale też bardzo pyszne ;)

Tilapia z piekarnika Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tilapia z piekarnika

 

 

Sposób przygotowania:

Tilapia z piekarnika
Zamrożoną tilapię układamy na tacy i czekamy aż się odmrozi. Kiedy rybka jest już całkiem odmrożona, osuszamy ją papierowym ręcznikiem. Filety układamy, solimy posypujemy świeżo mielonym czarnym pieprzem i pieprzem ziołowym. Do naczynia wlewamy oliwę, dodajemy sok wyciśnięty z cytryny i posiekany koperek. Całość mieszamy. W marynacie maczamy każdy kawałek ryby i układamy na blaszce. Piekarnik nagrzewamy do temp 180*C, wkładamy rybę i pieczemy ok 15-20 min.
Tilapia z piekarnika
Rozmrożoną rybę osuszamy i przyprawiamy.
Tilapia z piekarnika
Do oliwy dodajemy koper i sok z cytryny mieszamy
Tilapia z piekarnika
W marynacie moczymy każdy kawałek ryby i układamy na blaszce
Tilapia z piekarnika
Rybę pieczemy w nagrzanym piekarniku ok 15 - 20 min