Sposób przygotowania:
Tiramisu mojego wykonania
Żółtka ucieram z cukrem na puch Dodaje serki marszczone i miksuje . Śmietanę ubijam osobno na puch i dodaję do masy z serka i żółtek miksuje. Żelatynę zalewam paroma łyżkami letniej wody tak 150 gram pęcznieje potem wstawiam na gaz i rozpuszczam i ostudzoną dodaje do masy . Do formy dużej prostokątnej wkładam odrobinę masła smaruje a potem wkładam papier do pieczenia . Teraz okładam okrągłe biszkopty na dno wylewam polowe masy na nie i znowu układam biszkopty ale już zamoczone w kawie i kładłam na masie jeden obok drugiego. Znowu masa wyrównuje teraz na gładką masę i układam dość gęsto maliny polewam sosem malinowym i smacznego Ważne te ciasto musi stać 12 godzin najlepiej w lodówce a sosem polać przed podaniem .
czekoladka_m
lalunia
Starałam się :) Ja też jestem zadowolona z pysznego Tiramisu :)
bernika
lalunia
mascarpone ale zrobiłam literówkę hi hi