Sposób przygotowania:
Tiramisu na biszkopcie
Białka ubij na pianę,do piany dodawaj stopniowo cukier puder oraz cukier zwykły.Gdy piana będzie śnieżnobiała dodaj do niej porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Ciasto piecz w natłuszczonej formie w temp 180 st.PO upieczeniu przekrój na pół.
Żółtka ubij na parze z cukrem,cukrem waniliowym i amaretto.Połącz z serkiem mascarpone,wymieszaj.
jeden biszkopt skrop 1/2 filiżanki kawy ułóż na nim połowę masy połóż drugi biszkopt także skropiony kawą a na wierzch połóż pozostałą masę.Na wierzch posyp kakao i wstaw ciasto do lodówki.
Żółtka ubij na parze z cukrem,cukrem waniliowym i amaretto.Połącz z serkiem mascarpone,wymieszaj.
jeden biszkopt skrop 1/2 filiżanki kawy ułóż na nim połowę masy połóż drugi biszkopt także skropiony kawą a na wierzch połóż pozostałą masę.Na wierzch posyp kakao i wstaw ciasto do lodówki.