motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Tiramisu w pucharkach wg motyl

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny deser dla każdego, prosty do zrobienia.

Tiramisu w pucharkach wg motyl

Składniki:

Tiramisu w pucharkach wg motyl

 

  • 3 żółtka
  • 5 dkg cukru
  • 20 dkg serka maskarpone
  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 1/2 szklanki mocnej kawy
  • 20 dkg startej czekolady
  • 1 kieliszek likieru migdałowego
  • 1/2 puszki brzoskwiń
  • 4 łyżki konfitury (np. z wiśni)

Sposób przygotowania:

Tiramisu w pucharkach wg motyl
Żółtka mikserem utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo po łyżce serka maskarpone. Składniki miksować, aż powstanie jednolita masa. Biszkotpy namoczyć w kawie wymieszanej z likierem. Na dno pucharku ułożyć kolejno: biszkopty-porcję ubitego kremu- startą czekoladę- konfiturę- kawałki brzoskwiń itd. po kolei. Na wierzchu pucharku powinna być starta czekolada. Deser schłodzić i podawać.